Windows 10 & SSD-diske

Windows 10 & SSD-diske

18. maj 2020 0 Af Redaktionen

Der er mange tiltag, som du kan gøre dig, hvis du skal have din computer til at fungere optimalt. Det kan blandt andet være en god idé at investere i SSD-diske og Windows 10. For at være sikker på, at du bliver glad for den løsning, som du vælger, er det dog en god idé at undersøge dine muligheder. 

Er Windows 10 dit nye styresystem?

Skal du vælge styresystem, er det blandt andet en god idé at kigge på Windows 10. Windows 10 giver dig blandt andet en række af nye funktioner, men du beholder samtidig den start menu, som du kender fra Windows 7.

Windows 10 styresystemet fås både i en Windows 10 Home og en Windows 10 Professional udgave. Her bør du altså overveje, om du primært skal bruge din Windows 10 til mindre småopgaver, eller om der er tale om mere hard core computerarbejde.

Hvilke behov skal du have opfyldt

Når du overvejer, om du skal købe en SSD-disk, og hvilket styresystem du skal vælge, er det en god idé at tænke over, hvilke behov du skal have opfyldt. Bruger du din computer til dit arbejde, skal den sandsynligvis opfylde nogle andre funktioner, end hvis du mest bruger den i din fritid.

Som studerende er computeren ligeledes et vigtigt værktøj. Her er det vigtigt, at den kan løse de opgaver, som du har brug for. Dette gælder blandt andet, når du skal skrive afleveringer i hverdagen, men det gælder især også til eksamener og prøver. Her er der nemlig ingen, der ønsker sig, at deres computer ikke kan følge med.

En SSD-Disk gør din computer hurtigere og mere lydløs

Hvis du har en forholdvis ny computer, vil der ofte være en SSD indbygget. En SSD er nemlig en mere moderne udgave af HDD. Der er dog nogle væsentlige fordele ved SSD, som det virkelig godt kan betale sig at udnytte. Har din computer ikke en indbygget SSD, bør du overveje, om dette er noget, som du skal anskaffe.

En SSD øger nemlig læse- og skrivehastigheden. Derudover er dataleverancerne forbedret, og så er enheden stort set lydløs. Det vil altså sige, at din computer hermed bliver hurtigere. Samtidig vil støj fra computeren blive minimeret, og der vil opstå færre fejl. Derfor er en SSD ikke sådan at kimse ad.

Spørg de professionelle til råds

Har du ikke forstand på computere, er det en rigtig  god idé at spørge de professionelle til råds. Det tager nemlig lang tid at sætte sig ind i de mange forskellige aspekter af computeren. Hvis du søger vejledning, kan du enten møde op i en fysisk butik eller tage kontakt over nettet.

Ved at forklare, hvilke krav du stiller til din computer, kan en computerekspert med garanti gøre dig klogere på, hvad der er smart at vælge. Det kan være smart, hvis du får en række forskellige forslag. På den måde har du nemlig selv mulighed for at undersøge sagen nærmere. Får du både eksperthjælp og undersøger sagerne selv, er du næsten sikker på, at du foretager det rette valg. Så er det bare om at få computeren op i omdrejninger.