Artikler

Windows 10 & SSD-diske

Der er mange tiltag, som du kan gøre dig, hvis du skal have din computer til at fungere optimalt. Det kan blandt andet være en god idé at investere i SSD-diske og Windows 10. For at være sikker på, at du bliver glad for den løsning, som du vælger, er det dog en god idé at undersøge dine muligheder. 

Er Windows 10 dit nye styresystem?

Skal du vælge styresystem, er det blandt andet en god idé at kigge på Windows 10. Windows 10 giver dig blandt andet en række af nye funktioner, men du beholder samtidig den start menu, som du kender fra Windows 7.

Windows 10 styresystemet fås både i en Windows 10 Home og en Windows 10 Professional udgave. Her bør du altså overveje, om du primært skal bruge din Windows 10 til mindre småopgaver, eller om der er tale om mere hard core computerarbejde.

Hvilke behov skal du have opfyldt

Når du overvejer, om du skal købe en SSD-disk, og hvilket styresystem du skal vælge, er det en god idé at tænke over, hvilke behov du skal have opfyldt. Bruger du din computer til dit arbejde, skal den sandsynligvis opfylde nogle andre funktioner, end hvis du mest bruger den i din fritid.

Som studerende er computeren ligeledes et vigtigt værktøj. Her er det vigtigt, at den kan løse de opgaver, som du har brug for. Dette gælder blandt andet, når du skal skrive afleveringer i hverdagen, men det gælder især også til eksamener og prøver. Her er der nemlig ingen, der ønsker sig, at deres computer ikke kan følge med.

En SSD-Disk gør din computer hurtigere og mere lydløs

Hvis du har en forholdvis ny computer, vil der ofte være en SSD indbygget. En SSD er nemlig en mere moderne udgave af HDD. Der er dog nogle væsentlige fordele ved SSD, som det virkelig godt kan betale sig at udnytte. Har din computer ikke en indbygget SSD, bør du overveje, om dette er noget, som du skal anskaffe.

En SSD øger nemlig læse- og skrivehastigheden. Derudover er dataleverancerne forbedret, og så er enheden stort set lydløs. Det vil altså sige, at din computer hermed bliver hurtigere. Samtidig vil støj fra computeren blive minimeret, og der vil opstå færre fejl. Derfor er en SSD ikke sådan at kimse ad.

Spørg de professionelle til råds

Har du ikke forstand på computere, er det en rigtig  god idé at spørge de professionelle til råds. Det tager nemlig lang tid at sætte sig ind i de mange forskellige aspekter af computeren. Hvis du søger vejledning, kan du enten møde op i en fysisk butik eller tage kontakt over nettet.

Ved at forklare, hvilke krav du stiller til din computer, kan en computerekspert med garanti gøre dig klogere på, hvad der er smart at vælge. Det kan være smart, hvis du får en række forskellige forslag. På den måde har du nemlig selv mulighed for at undersøge sagen nærmere. Får du både eksperthjælp og undersøger sagerne selv, er du næsten sikker på, at du foretager det rette valg. Så er det bare om at få computeren op i omdrejninger.

 

Optimér dit arbejdsliv med en hurtig computer

Det er svært at være arbejdsom på en gammel og langsom arbejdscomputer. Man bliver utålmodig, og ens arbejde tager lang tid, fordi man skal vente på at tingene loader. Men i stedet for at erstatte computeren og investere i en ny, kan man med fordel bruge en SSD-disk. I dag bruger flere computermærker SSD-diske i deres computere, og det er ikke uden grund.

Hvorfor SSD-disk?

SSD-disk er først og fremmest hurtigere end de almindelige harddiske med mekaniske dele. Fordi SSD-diskene ikke er mekaniske, så skal den ikke lede efter data på samme måde som de almindelige harddiske. Teknologien er meget nyere, SSD-diskene har lavt strømforbrug og den larmer ikke som en almindelig harddisk. SSD-disken er dog også dyrere end en almindelig harddisk. Den gennemsnitlige levetid for en SSD-disk er ca. 6 år, så det er klart, at det er dyrere, men det er alligevel en god investering, hvis du ønsker en hurtigere computer. Hvis din arbejdscomputer f.eks. er en stationær, er der plads til flere harddiske, og du kan derved supplere med en SSD-disk. SSD-disk er derfor et godt køb, hvis du vil optimere selv den mest langsomme computer.

Godt kontorliv

Når du har en god arbejdscomputer, er det også vigtigt med gode kontoromgivelser og redskaber. En ergonomisk stol er et rigtig vigtigt element, fordi vi alle kender til at have ondt i kroppen efter en 8-timers arbejdsdag foran computeren. Hvis du er en af dem, skal du overveje at investere i en rollermouse red som fås i mange varianter. Komfort er i højsædet og musen er lavet, så du naturligt kommer til at sidde i en ergonomisk position, når du arbejder. Derved undgår du at have ondt i skuldrene efter en lang dag, og du kan koncentrere dig om dit arbejde i stedet.

Med en hurtig computer og gode ergonomiske muligheder sikrer du et bedre arbejdsliv.

Bruger du også for mange penge på sort?

Printerblæk ér bare ikke særligt sjovt at løbe tør for. Noget, der er endnu værre, er at skulle bruge penge på blækpatroner. Føler du, at du bruger alt for mange penge på blæk til din printer? Så læs med her.

Shop printerblæk online

Du kan købe alting på nettet. Derfor findes der naturligvis også masser af steder, hvor du kan købe blækpatroner online. Det gælder for blæk, som det gælder for så meget andet, at det som regel er billigere at købe det på nettet. Derfor kan det også i høj grad godt betale sig at shoppe blækpatroner online fremfor i en fysisk butik.

Når du køber dine blækpatroner online, kan du også i ro og mag finde frem til, hvilken type du skal have fat i. Der findes en del forskellige blækpatroner på markedet, og derfor kan det også godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Når du kan sidde stille og roligt i din sofa og tjekke udvalget, bliver det lidt mere overskueligt. Har du brug for hjælp eller rådgivning, har langt de fleste webshops en kyndig kundeservice, du kan kontakte. Du behøver altså ikke at føle dig overladt til dig selv, bare fordi du handler online.

Køb større partier af printerblæk

Køber du flere blækpatroner ad gangen, kan du spare mere. Også på disse er der typisk mængderabat, og derfor kan det godt betale sig at købe større partier ad gangen. Du kommer helt sikkert til at løbe tør for blæk mange gange endnu, så der er ikke nogen risiko for, at du ikke får brugt patronerne.

Ved at have et lager af blækpatroner er du også fri for lige pludselig at stå uden mulighed for at printe. Du er forberedt, og når så du løber tør for blæk, kan du hurtigt sørge for, at din printer igen er i topform. Det tjener altså flere formål at købe flere blækpatroner ad gangen. Køb derfor flere blækpatroner, når du nu alligevel er i gang. Dit fremtidige dig vil takke dig for det.

Originale eller uoriginale patroner?

Der kan være en hel del at spare ved at købe uoriginale blækpatroner til din printer. Ofte er det kun navnet på mærkatet, der røber, at du ikke har at gøre med en original patron. Ud over mærkatet kan en uoriginal og en original patron være fuldkommen identiske. Derfor er der heller ikke nogen grund til at bruge unødvendigt mange penge på originale patroner.

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at købe originale blækpatroner, men langt hen ad vejen kan du lige så fint bruge uoriginale patroner og dermed spare en stor mængde penge. Selvom prisforskellen ikke nødvendigvis er enorm, når du sammenligner to enkelte patroner, kan det løbe op i sidste ende. Især hvis du køber flere patroner på én gang, vil du kunne se en økonomisk forskel. Hvis du gerne vil spare penge på dit blæk, er det derfor værd at gøre op med dig selv, om du har brug for de originale patroner, eller om du kan “nøjes” med uoriginale.

SSD diske er efterhånden ved at blive standard

Flere og flere computer mærker skifter efterhånden over til at lægge SSD diske i deres maskiner. Selv billigere modeller begynder at have de hurtige harddiske, og det betyder, at du for ganske få penge nu kan være med i klubben. Læs resten af dette indlæg »

SSD hosting får selv datatunge hjemmesider op i fart

SSD er vejen frem, hvis man vægter hastighed og kvalitet – og hvem gør ikke det? Det har længe stået klart, at de gamle teknologier ikke kan følge med de nye og moderne SSD diske. Indtil nu har det udelukkende været prisforskellen, der har fået de danske webhoteller til at holde lidt igen, men nu hvor de første har valgt an investere i SSD, er der ikke flere gode grunde til at vælge de lynhurtige SSD baserede webhoteller fra. Læs resten af dette indlæg »

Kan hastigheden på Playstation 3 og 4 forbedres med SSD-disk?

Hej alle sammen. Mit navn er Sasa Kovacevic, og jeg har fået lov til at skrive et gæsteindlæg her på ssddisk.dk

Jeg er selv en meget stor fan af SSD’er og bruger dem i både min bærbar og stationærcomputer. Da jeg samtidig ejer PS-4.dk tænkte jeg, at det ville være oplagt at skrive en artikel om hvorvidt SSD kan bruges til Sonys PlayStation konsoller. Læs resten af dette indlæg »

Sådan sætter du en SSD i din ASUS Zenbook

Der har været en del snak om hvorvidt, man kan sætte en SSD Disk i ASUSs ultrabooks kendt under navnet Zenbook. I denne guide har jeg fået fat i en ASUS Zenbook UX32VD, som var en af de første 13” bærbare computere til at benytte en Full HD skærm. I netop denne Zenbook-model, er det muligt at sætte en SSD Disk i – og det er endda ret nemt! Læs resten af dette indlæg »

Opdater firmware på din OCZ SSD Disk

Denne guide forklarer hvordan du, trin for trin, opdaterer firmware på din OCZ SSD Disk. Firmware er et lille stykke software som ligger på SSD’en. Det er bl.a. dette stykke software, der sørger for at disken overhovedet fungerer. Som alt andet software, kan der dog være fejl i, og det er derfor man normalt vil have den opdateret. Det behøver dog ikke nødvendigvis være på grund af fejl, at man opdaterer sin disk. Det kan også være, at softwaren simpelthen er blevet optimeret, så disken bliver hurtigere/bedre af at blive opdateret. Læs resten af dette indlæg »

Solid State Disk Terminologi – hvad betyder det hele?

Denne artikel skal ses som et opslagsværk eller ordbog, der forklarer hvad de forskellige ord og vendinger der bliver brugt på siden og om SSD’er generelt, egentlig betyder. Listen vil løbende blive udvidet med flere ord, og hvis du synes der mangler forklaringer af nogle ting er du meget velkommen til at skrive en kommentar, så vil det blive tilføjet hurtigst muligt. Læs resten af dette indlæg »

Sådan sætter du en SSD i din 13″ Macbook Pro

Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug: 45 minutter

Når du har fået købt en ny SSD Disk, skal den selvfølgelig sættes i din computer. I denne guide tager jeg udgangspunkt i, hvordan den monteres i en Macbook Pro 13″ fra mid-2010. Det er ikke nødvendigt at have rodet med computer-hardware før, eller for den sags skyld nogensinde at have skilt en bærbare computer ad. Læs resten af dette indlæg »