SSD diske er efterhånden ved at blive standard

SSD diske er efterhånden ved at blive standard

22. juni 2015 0 Af Redaktionen

Flere og flere computer mærker skifter efterhånden over til at lægge SSD diske i deres maskiner. Selv billigere modeller begynder at have de hurtige harddiske, og det betyder, at du for ganske få penge nu kan være med i klubben.

Ifølge Techradar kommer Sandisk snart ud med endnu billigere modeller, som kommer til at sætte yderligere skub i tingene. Vi har kikket lidt på modellen, og her er hvad Techradar skriver om den:

De skriver:

”With capacities ranging from 32GB to 256GB, SanDisk claims that the Z400s brings all the benefits of solid state storage – including reliability, performance and low power consumption – at a cost that is competitive with traditional hard disk drives.”

Deres nye Z400s bruger mindre strøm end alm. harddiske, faktisk kan du forvente helt op til 20x lavere energiforbrug, hvilket er noget der batter noget ift. batterilevetiden, når du har maskinen med på farten, hvad enten du er studerende eller kørende sælger.

Z400s modellen er ikke kun optimal til laptops, men også til POS systemer (point of sale) til butikker og til sikkerhedssystemer, hvor der er brug for hurtige opstartstider. Her er det nemlig også i høj grad et konkurrenceparameter, hvor hurtig computerudstyret starter op.

Det kan betyde et mistet salg, hvis et kasseapparat går ned, og tager flere minutter om at genstarte, og derfor er der meget mening i at skifte til disse hurtige diske.

Forskning viser, at hvis kunden skal vente mere end 2.5 minutter, så er der stor sandsynlighed for, at kunden i stedet vælger at forlade butikken i frustration, og dermed foretage købet et andet sted.

Derfor er det et stærkt marked for Sandisk, som netop søger at få så hurtig load tid og opstart som muligt på maskinerne.

Også et hit i brugte bærbare

Et tegn på at SSD diskene efterhånden har et par år på bagen er, at du i dag i stor stil kan købe dem i brugte computere, fra de stærke brands.

Hos Refurb.dk oplever man en stor efterspørgsel på bærbare computere med SSD harddiske.

Marketingsafdelingen fortæller, at det for mange er et must, at der er en Solid State Drive i deres computer.

Selvom folk måske ikke længere har meget forstand på indmaden i den bærbare computer, så ved folk som regel godt, at de skal have en model, som har Solid State drev. Det er ofte noget af det der bliver spurgt til på telefonerne i supporten, og ofte vælger folk at opgradere til en bedre model, for at få fordelen med hurtigere starup-tid.

Siden Apple lancerede SSD teknologien i deres Macbooks er markedet i høj grad fulgt efter, og de fleste modeller har i dag muligheden for en god SSD disk. Mon ikke vi inden længe vil se de sidste modeller med traditionelle harddiske, efterhånden som SSD teknologien falder i pris, og det bliver muligt at få den ekstra speed for ganske få penge hos computerforhandleren.