Det skal du kigge efter, når du skal vælge din nye tablet

Det skal du kigge efter, når du skal vælge din nye tablet

21. december 2020 0 Af

Er du på udkig efter en tablet og i tvivl om, hvilken du skal gå efter? Hvad skal den kunne? Hvor stor skal den være? Og hvad er en rimelig pris? Bliv klogere på hvilke ting du skal overveje, inden du køber din nye tablet.

Hvorfor du bør vælge en tablet fremfor en laptop

De bedste tablets og iPads er mindre, fladere og hurtigere på nettet end laptops, og så er de ofte betydeligt billigere. Jeg gør en dyd ud af teste og guide læserne frem til de bedste Tablets på markedet”, Steen Jørgensen, Chefredaktør på Mobil.nu.

En tablet fylder ikke meget i forhold til en laptop, hvilket gør det nemt at have den med sig på farten. Du kan nemt og enkelt have den med rundt, uden den fylder hele tasken eller bliver tung at bære på.

Hvilket styresystem foretrækker du?

De to overordnede styresystemer der findes er Android og iOS (iPad). Det er udelukkende Apple, der laver tablets til iOS. Dog er der langt flere producenter, der sælger Android-tablets. Et godt råd er at vælge det samme styresystem, som din mobil har. Har du eksempelvis allerede en iPhone, kan du med fordel vælge en iPad (med styresystemet iOS).

Hvor meget skal den koste?

Går du efter den billigste udgave, bør du vælge en Android-tablet. Disse kan typisk fås for under 2000 kroner. Derimod er Apples iPads som regel lidt dyrere og ligger i prislejet fra 3700 kroner og op.

Størrelsen på skærmen

Når du køber en iPad eller tablet, er skærmen noget af det vigtigste. Mange køber deres iPad eller tablet med det formål at kunne arbejde på den, se film, læse bøger eller andre ting, hvor størrelsen af skærmen bliver en vigtig faktor. De mindste tablets er omkring syv tommer, hvor de største har en størrelse på omkring 13 tommer. Du bør derfor overveje, hvad du skal bruge din tablet til og dermed, om det eksempelvis er rarest, at den har en lidt større skærm. Samtidig skal du overveje størrelsen i forhold til at skulle transportere den med dig.

Tablettens hastighed i brugerflade

Brugerfladens hastighed bør du som udgangspunkt kun tænke på, hvis du skal bruge din tablet til at downloade og spille tunge spil, eller hvis du skal planlægger at bruge den til arbejde. Det er først her, du bør sikre dig, at tabletten har en god processor og nok GB RAM, der gør det muligt at benytte den til disse formål.

Brug din nye tablet til dine digitale samtaler

Tabletten er perfekt til dig, der som regel har mange Skype- eller FaceTime-samtaler. Derfor kan det være en god ide at vælge en tablet med et godt frontkamera. Frontkameraet bør have en god opløsning og et lavt blændetal. Således sikrer du dig, at du fremstår mest mulig professionel i dine digitale møder og samtaler, når folk i den anden ende rent faktisk kan se et godt og klart billede af dig.