4 måder du kan skjule din IP-adresse

4 måder du kan skjule din IP-adresse

7. januar 2021 0 Af

Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan beskytte sin IP-adresse. Det kan nogle gange være en god ide at beskytte sin IP-adresse, hvor man vil gøre det umuligt for nogen at spore dig, eller se hvad lige netop du foretager dig på nettet. I denne artikel vil vi gå igennem fire måder, som du kan benytte dig af til at skjule din IP-adresse.

 

1 – Brug et offentligt WI-FI

 

Den første og muligvis nemmeste måde at skjule din IP-adresse på er helt simpelt ved at gå ned til et offentligt WI-FI og benytte dig af dette. Når du benytter dig af et offentligt WI-FI netværk bruger du dets IP-adresse samtidigt med at mange andre også bruger den samme IP-adresse, og det vil dermed være næsten umuligt at sige hvem af alle disse brugere der besøger hvilke hjemmesider. De kører alle gennem den samme IP-adresse. Dette er dog ikke din sikreste måde at gøre det på, da offentlige og usikre netværker er meget nemme at hacke.

 

2 – Brug Proxy servere

 

En anden effektiv måde at skjule din IP-adresse på er ved at benytte dig at en proxy server. Her giver du din enhed en port, som gør det muligt for dig at få adgang til ting på nettet som normalt ellers ville være filtreret eller begrænset. Det der gør proxies til en god fordel er anonymiteten de tilbyder og tilgængelighed på internettet, men det er vigtigt, at du er helt sikker på at du kan stole på den proxy server, du bruger. Ulempen er at de typisk kører med en meget langsom internethastighed, og der altid er den risiko at din proxy server kører over en kompromitteret maskine, hvilket betyder at andre kan hacke din data.

 

3 – Brug en Tor browser

 

Med en Tow Browser kan du tilgå hele internettet samtidigt med at du holder din IP-adresse fuldstændigt skjult. Du kan bruge Tor, men da dette kræver at du skal navigere din vej gennem onion relæer, relæer, krypteringsmekanismer og meget mere, er en Tor Browser en meget nemmere løsning. FireFox har f.eks. en version, som gør det så let som muligt for dig at benytte Tor. Tor browsers er enormt effektive når det handler om at skjule sine data og sport på internettet. Her skal du dog også forvente en langsommere internethastighed, da Tor trækker enormt meget på din internethastighed.

 

4 – Brug et VPN

 

Sidst men ikke mindst, kan du også benytte dig af en VPN-service, som for mange uden tvivl vil være det bedste valg. En god VPN-service er en ligetil, kompetent og pålidelig måde at skjule din IP-adresse. Her har du også muligheden for at se hvad tidligere kunder skriver om VPN-servicen, og du kan dermed vælge en service med et godt omdømme. Med en god og sikker VPN-service får du alt det du leder efter; komplet fortrolighed, anonymiteten, fuld adgang, samtidigt med at du vil køre med høje hastigheder, samt en sikker og privat forbindelse. Der er gratis VPN-services, men de betalte versioner er typisk langt bedre.

 

Læs mere her