SEO i udlandet: sådan ranker du på Google i andre lande

SEO i udlandet: sådan ranker du på Google i andre lande

9. marts 2022 0 Af

Søgemaskineoptimering er en betegnelse for kunsten at ranke websites i søgemaskinerne. 

Search Engine Optimization er med andre ord noget, der ikke kan ignoreres, hvis man driver en online forretning og ellers er interesseret i at få gratis trafik fra Google.

Google er den altoverskyggende konge af søgemaskine-gamet i Danmark og det er vist kun den ældre generation, der bruger Bing – måske ved en fejl…

SEO er kommet for at blive og hvis du f.eks. driver en webshop, så bør du få styr på SEO. Det har du måske allerede og nu vil du gerne erobre udlandet og få organisk trafik f.eks. i Sverige eller Norge.

Her er et par gode råd til SEO i udlandet.

Linkbuilding fra lokale websites

Du ved formentlig, at indgående links til dit website er en af grundpillerne indenfor SEO. Det kan du lære alt om i SEOkris guiden til linkbuilding, hvis du endnu ikke har bygget dine første links til dit danske website.

I Danmark er det relativt enkelt at finde sine første linkkilder, men det kan være sværere, når man skal erobre udlandet.

Ikke desto mindre er det dog vigtigt, at du ikke kun har .dk links til din nye .se webshop. Hvis vi ser på, hvad der virker naturligt i Googles øjne, så giver det måske ikke så meget mening.

Derfor er det vigtigt at få lokale links fra det rette country code top level domain.

Tjek dine rankings fra udlandet

Rank tracking er enkelt nok i Danmark. Her er det bare at åbne Google og måske bruge Inkognito-browseren, så du ikke får alt for personaliserede resultater.

Men hvad gør man, når man vil se om ens SEO arbejde i Sverige har båret frugt? 

Dertil kan du med fordel bruge en VPN og vælge, at du er i f.eks. Stockholm, når du skal tjekke hvordan din nye butik ranker i Sverige.

Med en VPN kan du vælge, hvor i verden du vil “gå på nettet fra”, så du kan f.eks. også bruge den til at se dansk tv i udlandet, hvis du er på ferie.

Det er ikke altoverskyggende nødvendigt med en VPN, når du arbejder med SEO i udlandet, men det kan være en fordel i dit arbejde. Du kan læse meget mere om VPN på Danmarks bedste VPN guide VPNhero.dk.

Og så er det vist bare med at komme igang med SEO i udlandet. Der er masser af markeder, der skal erobres.