Sådan optimerer du dit WiFi-netværk

Sådan optimerer du dit WiFi-netværk

21. marts 2021 0 Af

Svingende WiFi-dækning kan være utrolig frustrerende, men mange ved ikke, hvordan de skal gribe problemet an. I virkeligheden skal der ofte kun få og enkle midler til for at få et hurtigt og velfungerende WiFi-signal. Drømmer du om et optimalt WiFi-netværk, selv når du sidder under havens kirsebærtræ eller befinder dig i kælderetagen? Så får du her et par håndterbare råd til, hvordan du kan optimere dit WiFi-netværk. Det kræver hverken megen tid, kræfter eller stor teknisk snilde.

Placér routeren rigtigt

Vidste du, at routerens placering i hjemmet kan have betydning for WiFi-dækningen? WiFi er kort fortalt en netværksteknologi, som skaber din trådløse netværksforbindelse i hjemmet ved hjælp af radiobølger. Den rette placering af routeren kan i mange tilfælde afhjælpe problemet med et svingende signal. Du skaber de bedste forudsætninger for et optimalt WiFi-netværk ved at placere routeren i det rum, hvor du oftest bruger WiFi i hjemmet. For mange danskere er det generelt det rum, de befinder sig mest i i løbet af en dag. Det kan være på kontoret, i køkken-alrummet eller i stuen. Sørg også gerne for ikke at gemme routeren væk bag en lukket låge i for eksempel et skab, da det kan forringe dækningen. Placer heller ikke din router for tæt på for eksempel USB-ledninger og enheder med bluetooth-signal, da det også kan skabe forstyrrelser i signalet.

Ønsker du WiFi-netværk i haven, er det en god idé at placere routeren langs muren frem for i vinduet, så ruden ikke reflekterer WiFi-signaler. Af samme grund bør du ikke placere routeren bag en glasrude i et skab. 

Opdater softwaren på din router

Det kan være fordelagtigt at opdatere softwaren på din router, hvis du oplever problemer med netværket. Du kan finde instrukser til, hvordan du gør, via producentens hjemmeside. Ved at opdatere routeren vil du som regel på et øjeblik opleve et bedre og hurtigere Wi-Fi-signal. Vær opmærksom på, at routere til privat brug ofte ikke selv giver besked, når der kan være en opdatering. Derfor kan du med fordel regelmæssigt tjekke for eventuelle opgraderinger, så dit WiFi-netværk altid er bedst muligt. Når du har fulgt ovenstående råd, skulle du gerne lynhurtigt opnå søgeresultater, når du søger på konkrete ord i søgemaskinen som ”Herresokker fra Mads Christensen” eller ”Rødvin fra franske vinmarker”. Giver ovenstående råd derimod ikke noget resultat, kan det skyldes problemer med internetforbindelsen, som ikke må forveksles med dit WiFi-netværk.