Sådan får du renoveret facaden

Sådan får du renoveret facaden

12. august 2021 0 Af

Efteråret er over os, og det kan derfor være en god anledning til at give facaden et ansigtsløft. Gennem årene bliver facaden nemlig slidt af vind, vejr, regn og klimaet i Danmark. Derfor vælger mange at få renoveret facaden. En renovering af facaden består typisk af en sandblæsning, omfugning af husets murværk samt pudsning og maling af husets facade. Andre vælger også at få isoleret hulmuren, hvormed den samlede pris vil være noget højere.

Hvad er en facaderenovering?

En facaderenovering består typisk af:

  • Sandblæsning af huset facade: derved kan man komme til for murværket og få det malet og pudset op efterfølgende.
  • Reparation af fuge og mursten: når sandblæsningen er udført, vælger mange også at få udført en omfugning af husets eksisterende murværk.
  • Hvis husets hulmur i forvejen ikke er isoleret, er det typisk en god investering og noget boligejere også vælger at få udført i denne omgang.
  • Pudsning og maling: når disse ting er blevet udført, vælger mange også at få pudset og malet husets facade, så det til slut står flot og imponerende.

Hvad er fordelene ved en facaderenovering?

En facaderenovering er ikke billig, og derfor er det naturligvis en overvejelse man skal gøre sig, inden man går i gang med opgaven. Samtidig skal der også gerne være luft i budgettet for, at det kan lade sig gøre, som der også beskrives her. En renovering af facaden har dog en række fordele, hvorfor mange boligejere vælger at få det udført:

  • Ejendomsværdistigning: en renovering af facaden giver væsentlig ejendomsværdistigning, hvilket betyder, at denne renovering ofte betaler sig selv hjem ved eventuelt salg. Det kan særligt være en fordel at få udført en facaderenovering, hvis du skal til at sælge eller langtidsudleje ejendommen.
  • Lavere varmeregning: hvis du under facaderenoveringen også får udført en hulmursisolering, vil det typisk også føre til en lavere varmeregning i det længere løb. Derfor vil en facaderenovering – sammen med ejendomsværdistigningen – ofte kunne betale sig.