Ny SATA III SSD Disk annonceret – Transcend SSD720

Ny SATA III SSD Disk annonceret – Transcend SSD720

2. februar 2012 Slået fra Af Redaktionen

Transcend er måske mest kendt for at lave hukommelseskort til kameraer, mobiltelefoner og andre enheder. Dog har de været på SSD markedet i et godt stykke tid, og har nu annonceret deres nyeste skud på stammen: Transcend SSD720. Denne disk kommer med SATA 3-interfacet og styres af SandForce-controlleren som også er kendt fra mange af OCZs SSD’er.

Disken vil efter sigende få læse- og skrivehastigheder på henholdsvis 550MB/sek og 500MB/sek, hvilket pt. minder meget om det vi kender fra OCZ Vertex 3-serien. Denne hastighed giver mulighed for at overføre fx en normal CD på lidt over ét sekund, eller en hel DVD på mellem 10 og 20 sekunder. Som med andre Solid State Diske kan disse hastigheder kraftigt forbedre din computers opstartstid, håndtering af programmer og generelle ydeevne. Denne forbedring kommer også af, at disken understøtter Native Command Queuing (NCQ), der optimerer måden og rækkefølgen hvorpå data læses og skrives.

Udseende

Solid State Disken er lavet i et letvægtsmetal og er en af de tyndere diske på markedet. Med sine kun 7mm passer den perfekt i moderne ultrabooks og bærbare computere. Selvom disken er tyndere end de fleste, benytter den stadig det normale SATA 3 stik kendt fra harddiske, så derfor vil der ikke være problemer med at man skal bruge en adapter for at benytte disken.

Funktioner

Transcend SSD720 understøtter TRIM, hvilket hjælper med at reducere slid på de enkelte celler hvor data gemmes samt hjælper med at optimere skrivehastigheden. For at give endnu bedre levetid kommer disken med indbyggede anti-slid og fejlretnings (ECC) algoritmer som alt i alt giver en utrolig driftsikker overførsel.

SSD720 vil blive lanceret i tre størrelser: 64GB, 128GB og 256GB, og have en 3-årig garanti. Det er dog endnu ikke vist, hvornår vi vil se disken på de danske hylder, men så snart den ankommer vil den selvfølgelig kunne findes her! Som en sidste kommentar, er det sjovt at Transcend netop har valgt at benytte “720” i deres navn. SSD modelnavne som dette er mest kendt hos Intel, som endnu ikke har fået lanceret deres 720-model, men stadig kører med deres 710-serie.