Intel udgiver High-End SSD med SandForce Controller

Intel udgiver High-End SSD med SandForce Controller

7. februar 2012 Slået fra Af Redaktionen

Intel har langt om længe udgivet deres 520 Serie SSD. Disken var oprindeligt rygtet udgivelse i november 2011, men er først nu blevet udgivet.

Som noget nyt for Intel, har de denne gang valgt at benytte 2.-generations SandForce controller, nemlig SF-2281’eren der også er at finde i bl.a. Kingstons HyperX SSD og OCZs Vertex 3 SSD. Spørgsmålet er så om Intel har formået at lave en lige så pålidelig disk som de plejer, da netop den brugte SandForce controller er kendt for at skabe problemer i nogle systemer.

Intel 520 Series fås i kapaciterne 60, 120, 180, 240 og 480 GB (se priser mv. på linket) hvor den billigste starter på 910kr, og slutter oppe omkring 6.900kr. Dette betyder også, at Intel som altid ikke ligger i den billige ende i forhold til konkurrenterne, men til gengæld er forventningerne også store når Intel bringer nye SSD’er på markedet. Især pålideligheden og holdbarheden bliver spændende at følge, efter disken kommer med en SF-2281’er. Intel har udviklet sin egen firmware, og dermed må man håbe at de har kunnet løse de omdiskuterede problemer med controlleren.

Selve disken er bygget ud fra nogle af de bedste NAND-Flash komponenter fra IMFT (IM Flash Technologies, en sammenslutning mellem Intel og Micron), og for at understrege at Intel vil beholde tronen som værende producent af de mest pålidelige Solid State Drev, har de valgt at sælge disken med hele 5 års garanti.

Performancemæssigt lægger Intels nye disk sig meget tæt på ad OCZ Vertex 3, med de teoretiske hastigheder på op til 550 MB/s ved læsning og 520 MB/s ved skrivning.

Intel 520 er allerede blevet anmeldt mange steder på nettet, så ønsker du at læse mere kan du bl.a. gøre dette på Toms Hardware, der har lavet et længere review af disken.