Lynhurtig SSD fra Plextor: Plextor M3 Pro

Lynhurtig SSD fra Plextor: Plextor M3 Pro

1. marts 2012 0 Af Redaktionen

Plextor har udgivet en ny SSD Disk som følger op på deres nuværende Plextor M3-serie. Pro serien benytter SATA 3, og er udgivet i kapaciteterne 128 GB, 256 GB og 512 GB. Derudover bygger disken på Marvells 88SS9174 controller, og går derfor imod strømmen af de mange SandForce-baserede diske.

Godt nok giver Plextor M3 Pro ikke helt så hurtige hastigheder som man ser hos mange SandForce-baserede diske, men til gengæld afhænger hastigheden ikke af filtyperne og hvorledes filerne er komprimerede, hvilket gør sig gældende med SF-diske. Dette betyder altså, at denne disk vil give konsistent performance uanset filtype. De opgivne hastigheder ligger på mellem 535 og 540 MB/sek for sekventiel læsning og 350 til 450 MB/sek ved sekventiel skrivning, hvor 256 GB versionen har de bedste specifikationer.

Disken benytter sig af en avanceret “Garbage Collection”-algoritme, der især benyttes i systemer hvor TRIM ikke er understøttet, som det for eksempel ikke er når man kører RAID. Derudover får man fra Plextor hele 5 års garanti på disken, hvilket er mere end hos mange andre producenter, hvor man ofte får 3 år.

Rent fysisk er disken en 2,5 ” SSD, men derudover er den kun 7 mm høj, hvilket gør at den passer ind i de tynde bærbare computere på markedet (bemærk: passer IKKE i ultrabooks som Macbook Air, ASUS Zenbook mv.). I pakken skulle således også være en 3,5 ” adapter, således disken nemt kan sættes i din stationære computer.

Der vides endnu ikke hvornår disken kommer til Danmark, men når den bliver udgivet vil den selvfølgelig blive lagt her på SSD Disk.