Gør karriere fra hjemmekontoret

Gør karriere fra hjemmekontoret

11. februar 2021 0 Af

Drømmer du om at skrive medrivende rejseguides for det altid solbeskinnede Caribien, imens du sidder derhjemme i dine joggingbukser? Eller har du planer om at prøve livet som influencer ved at vise andre, hvordan de stjæler din stil? Hvis du har selvdisciplinen til at holde hjemmearbejdspladsen kørende og kan respektere de forskellige deadlines, så hop ud i det! Alt kan lade sig gøre i vores digitale verden. Har du en stærk computer og en god internetopkobling, kan du sagtens omdanne stuen til dit eget mini-hjemmekontor. Herfra kan du styre slagets gang, når det passer ind i dit dagsprogram. 

Måske vælger du at tage rejsen på egen hånd ved at oprette et CVR-nummer, eller så lader du dig måske ansætte af et tekstbureau, der giver dig mulighed for at skrive om dine drømmeemner. En stærk computer sammen med den nødvendige software er altafgørende, når du f.eks. skal deltage i Zoom-møder med kolleger eller potentielle kunder eller har brug for at arbejde med tung software og store tekstfiler.

Vælg derfor altid det rette udstyr fra dag 1 – det er reelt set din vigtigste indtægtskilde. Overvej også, om du går efter en stationær eller bærbar computer – hvor mobil vil du være i hverdagen?

Livet som tekstforfatter

Når det gælder hjemmearbejde, er tekstforfatterjobbet i høj kurs. Er du skarp på tasterne og i replikken, har du alle muligheder for at skabe dig en fuldtidsstilling. Mange e-handelsvirksomheder skriger på gode tekster til deres hjemmesider, der genererer masser af trafik – synlighed er det vigtigste buzzword inden for e-handel.

Har du de rette kontakter og en god portion ihærdighed, kan du nå langt. Livet som tekstforfatter er dog ikke altid en dans på roser, og du skal indstille dig på perioder, hvor du enten har få eller slet ingen opgaver.

Det kan derfor være en god idé at find bedste a-kasse nu, så du er forberedt. Som medlem af en a-kasse, er du ikke blot sikret dagpenge, men også karriererådgivning og tips til, hvordan du skal forholde dig i forskellige arbejdssituationer.

I tvivl om reglerne?

Hvis du har brug for at få forklaret reglerne for, hvordan du bliver selvstændig tekstforfatter, findes der en lang række sider med svar på spørgsmål til ham eller hende. Giv dig god tid til at finde de svar, du søger.

Du kan også blive en del af communities og få hjælp af andre, der måske står i samme situation. Med en god research er du allerede nået et godt stykke af vejen. Én af de vigtigste ting at få styr på er eksempelvis, hvordan du får indberettet din indkomst korrekt til SKAT, så du undgår et skattesmæk senere hen.

Andre karriereveje

Hjemmearbejdspladser hitter som aldrig før, om end på en tragisk baggrund, nemlig den verdensomspændende Corona-pandemi.

Tekstforfatterjobbet er naturligvis ikke den eneste mulighed for at arbejde hjemmefra. Du kan også oprette din egen webshop, blive kundeservicemedarbejder eller noget helt tredje – men fællesnævneren er en god og stærk computer, gerne med en SSD-harddisk.