Få en hurtig computer

Få en hurtig computer

1. december 2020 0 Af

En hurtig computer, mobiltelefon eller tablet er et must for den danske forbruger. Skal man vente for længe på, at en hjemmeside loader eller at computeren får hentet en fil i skyen, så slipper tålmodigheden hurtigt op. Engang var computerbrugere en smule mere tolerante overfor manglende hastighed. Rent teknisk var verden endnu ikke kommet særligt langt, og det føltes derfor helt okay, at computeren lige skulle bruge femten minutter på at starte op. Mens man ventede, kunne man lige så stille trisse ud efter en kop kaffe, og så var alt nok klar, når man returnerede til sit skrivebord. I dag er man vant til anderledes og hurtigere maskiner.

Ventetid er spildtid

I en travl hverdag har man ikke tid til at sidde og vente på, at computeren eller telefonen får lyst til at starte op. Vores digitale enheder skal være klar til brug, når vi har behov for dem. Og lader de vente på sig, så betegnes tiden som spildt. Er computeren for langsom, så kan det være, at det er en gammel model. Man kan da enten få den formateret eller indsat mere plads, således den igen er brugbar. Begynder telefonen at lade vente på sig, er der derimod ikke meget andet at gøre end at begynde at tænke på en udskiftning. Nutidens teknologi indenfor mobiltelefoner udvikler sig med lynets hast. Det samme gør standarderne for design. En stor mobilproducent har engang udtalt, at man kun skal regne med at have sin telefon i to år, før den er forældet, og bør skiftes ud. Ganske tankevækkende.

Hvad skal du bruge dine enheder til?

Hvor meget plads du har brug for på din computer, og hvor hurtig du har behov for, at den er, det kommer helt an på, hvad du skal bruge den til. Er du en seriøs gamer, som bruger oceaner af tid på at udkæmpe vigtige kampe på nettet, så har du brug for en stor model med meget kapacitet. Er du derimod mere bare en computerbruger på hobbyplan, så behøver du ikke helt så moderne en udstyrsmaskine.

Dyrk din hobby på nettet

Skal du f.eks. blot bruge din computer til at gå på nettet med, så skal du bare have en fornuftig maskine med en stabil internetadgang. Har du en særlig hobby, som ingen af dine venner er interesserede i, kan det være rart at bruge sin computer til at tilgå sider på nettet, der omhandler din hobby. Er du vildt interesseret i akvariedyr, så kan du finde ligesindede på nettet. Mens du naturligvis også kan møde andre entusiaster på et internetforum, hvis din hobby er udendørs madlavning ved brug af en rygeovn. Et sådant behov kan dækkes ved en ganske almindelig computer, hvor du sjældent behøver at gøre store tiltag for at få maskinen til at fungere hurtigere. Bliver den alligevel langsom, trods dit sparsomme brug, kan du forsøge dig med at slette cookies og lave en oprydning i dine arkiver. Frigiver du mere plads i dine mapper og programmer vil computeren ofte kvittere med en højere ydeevne og en hurtigere svartid, når du trykker på knapperne.