Er storrumskontoret det rette valg for dig?

Er storrumskontoret det rette valg for dig?

23. maj 2022 0 Af

Storrumskontoret er en meget populær løsning rundt omkring på de danske arbejdspladser. Det kan som udgangspunkt virke som en god løsning, men der er både fordele og ulemper forbundet med storrumskontoret, og dem kommer vi ind på her, så du kan finde ud af, om storrumskontoret er det rette valg for din virksomhed.

Fordele ved storrumskontorer

Der er hovedsageligt tre fordele ved storrumskontorer, hvor mange medarbejdere deler samme rum som arbejdsplads.

  1. Det skaber bedre relationer mellem kolleger. Det er meget nemmere at sludre løs, når man sidder i samme lokale hver eneste dag. Det kan skabe et bedre sammenhold og bedre kollegaskab. Storrumskontoret bidrager altså til at udvikle et bedre bånd mellem kolleger, og det kan igen skabe bedre trivsel og et bedre arbejdsmiljø generelt.
  2. Det giver bedre mulighed for samarbejde. Det er generelt lettere at samarbejde, både på tværs at stillinger og afdelinger, når medarbejderne sidder i samme lokale. Bedre arbejde kan også betyde, at opgaverne bliver løst mere effektivt. Det gør det også lettere at udnytte hinandens kompetencer.
  3. Det er lettere at dele viden. Når medarbejderne sidder tæt sammen, er det nemt at dele viden mundtligt, hvorimod det ofte er nemmere at sende e-mails, når medarbejderne sidder på hvert sit kontor. Det sikrer ofte, at der ikke sker misforståelser.

Ulemper ved storrumskontorer

Der er også ulemper forbundet med storrumskontorer – og det er ulemper, som du kun kan undgå, hvis du aktivt bekæmper dem.

  1. Det kan skabe problemer med indeklimaet. Når der er mange mennesker samlet i ét rum, kan det hurtigt give tung og varm luft. Det kan påvirke medarbejdernes arbejdsgang, idet det kan føre til bl.a. hovedpine. Det samme sker ikke på enkeltmandskontorer. Det er derfor kun endnu mere vigtigt, at der bl.a. er fokus på at få luftet ud i storrumskontorer.
  2. Det kan give problemer med støj. Når man mennesker arbejder i samme rum, kan det give et støjende niveau, bl.a. i form af telefoner, der ringer, kolleger, der taler sammen og meget mere. Det er ikke alle medarbejdere, der arbejder godt i et støjende miljø, og det kan føre til fald i koncentration og produktivitet. Det er derfor en god idé at indrette kontoret med bl.a. lydabsorbenter, der kan tage en del af støjen og en telefonboks til kontor, hvor medarbejderne kan trække sig tilbage, når de har brug for ro og fred.
  3. Det kan skabe et forstyrrende arbejdsmiljø. Der er f.eks. mange folk, der går frem og tilbage, samles ved kaffemaskinen, en printer, der larmer. Det er lige præcis derfor, at det er vigtigt at indrette kontoret på en sådan måde, at trafikken og andre forstyrrelser holdes på et minimum. Det er f.eks. en god idé at holde kaffemaskinen ude i køkkenet og printeren i et printerrum – og så er det en god idé at indrette kontoret på en sådan måde at trafikken frem og tilbage ikke bliver forstyrrende.