Er SSD eller HDD bedst til gaming?

Er SSD eller HDD bedst til gaming?

20. maj 2022 0 Af

Når du skal bygge din gaming computer eller opgradere den med nye dele, så er det vigtigt at være opmærksom på hvilke dele, som du putter i. Det som du skal bruge din computer til, at altafgørende for hvilke dele du evt. skal opgradere eller bygge den med. Både for stationære og bærbare er det vigtigt at overveje hvilken type SSD, som du har tænkt dig at købe.

Hvad er forskellen mellem SSD og HDD?

Et SSD (solid state-drev) er en elektronisk enhed, der gemmer data i flashhukommelsen. Det er en hurtig, holdbar og pålidelig lagerenhed, der kan bruges i stedet for en traditionel harddisk. 

En HDD (harddiskdrev) på den anden side bruger magnetisk lagring til at gemme data på roterende diske inde i et metalkabinet. HDD’er er langsommere, men mere overkommelige end SSD’er. SSD’er er hurtigere end HDD’er, fordi de ikke er afhængige af mekaniske dele, som HDD’er er. Da der ikke er nogen bevægelige dele, betyder det, at der er mindre latenstid ved læsning af data fra drevets flashhukommelseschips. Dette gør dem mere effektive til opgaver som at starte din computer op eller indlæse programmer og programmer hurtigt. 

HDD’er har til gengæld oftere højere kapacitet til lagring af data og kan indeholde flere programmer og filer end SSD’er. Du finder hurtigt ud af at prisen pr. GB er markant lavere ved HDD’er

Hvad er bedst til gaming? 

Selvom SSD’er er solide og hurtigere, så er det faktisk en kombination af de to, som vil give det bedste resultat for de fleste. SSD’er er simpelthen stadig for dyre pr. GB til at det giver mening at spendere flere tusinde kroner på at få al den plads, som du skal bruge. Her kan du med fordel købe en SSD til dine essentielle ting, programmer og spil. Dertil kan du opgradere din lagerplads med en HDD, som kan holde på alle de filer, som du ikke så oftest bruger.

Kombinationen af de to giver dig det bedste kompromis i forhold til pris og ydeevne. Dette er dog stadig et kompromis. Hvis du ikke har noget loft på dit budget, så ville den bedste løsning faktisk være et setup kun med SSD’er. Dog skal du være opmærksom på prisen pr. GB på lagerplads, da det hurtigt kan løbe op, hvis du gerne vil have flere terabyte plads på din computer. 

Compware.dk kan du sammenligne priser på alle de forskellige slags lagerenheder, så du kan finde det setup, som du har i tankerne til din computer. Du finder dagligt opdaterede priser fra en lang række af Danmarks førende forhandlere af elektronik til både hverdag og gaming.