De bedste harddiske

De bedste harddiske

24. oktober 2021 0 Af

Når du skal anskaffe dig den bedste ekstern harddisk, er der en række ting, du bør være opmærksom på. Der findes nemlig utroligt mange forskellige harddiske derude, fra mange forskellige fabrikanter, og når du skal vælge den rette eksterne harddisk, bør du absolut ikke gå på kompromis – det kan ende fatalt, hvis harddisken pludseligt står af, og du ender med at miste alle dine ting.

SSD fremfor almindelig

En SSD harddisk fremfor en almindelig er bestemt at foretrække. Almindelige eksterne harddiske skriver direkte ned på harddisken fysisk. Det kan næsten være svært at forstå, men der sidder en skive indeni i harddisken, hvor medierne lagres på. Hvis harddisken udsættes for slag, tab eller bump, kan den blive beskadiget på en sådan måde, at den tager skade, så den ikke længere virker. Den er altså langt mere skrøbelig.

En SSD ekstern harddisk fungerer helt anderledes, og her er dine lagrede filer langt fra lige så udsatte. Der er altså bedre generel beskyttelse, og det er noget, der bør have din top prioritet. Hvis du vil finde den bedste SSD harddisk, kan du klikke ind og læse en ssd hardisk test. Her er listet mange forskellige harddiske, hvor du får hjælp til at vælge den helt rette.

Køb flere små fremfor én stor

Hvis du har brug for meget plads, bør du ikke vælge en enkelt harddisk med meget plads. Det skyldes, at det er langt bedre i stedet at vælge fx fire små, hvor du kan inddele dine filer på de forskellige harddiske. Men den primære årsag er faktisk, at du løber en stor risiko ved at gemme alt på en og samme harddisk. Igen, som nævnt tidligere, hvis den skulle gå i stykker, så mister du alt på en gang. Ved at have flere små, har du på forhånd delt filerne ud, så du ikke mister alt, hvis det skulle gå galt.

Husk altid at tage backup

Det er vigtigt at tage backup af dine harddiske – også selvom du bruger dine eksterne harddiske til at tage backup af en computer. Hvis du ender med at købe flere små, kan du netop med fordel i starten anvende nogle af de andre til at tage backup af din primære harddisk. Det bliver nærmest ikke et mere sikkert kredsløb, hvor du altid er en backup foran, hvis det skulle ende helt galt. Og med elektroniske filer kan du aldrig være for sikker. Den dag det går galt, vil du takke dig selv for at have gjort lidt ekstra for at beskytte dine filer.