3 måder du kan gøre din computer grønnere

3 måder du kan gøre din computer grønnere

26. februar 2021 0 Af

Vil du gerne være med til at gøre noget bedre for vores klima, kan du vælge at gøre din computer eller brug af computere grønnere. Men hvordan gør du det?

Det kommer vi ind på her, hvor du får et par gode tips til, hvordan du med din computer kan være med til at gøre en forskel for klimaet og miljøet.

Har du endnu ikke købt en elbil og en Clever ladestation, er det også en rigtig god idé, da du på den måde også kan køre grønnere.

Brug mindre strøm

En af de første ting, du kan vælge at gøre, er at bruge mindre strøm på din computer. Du kan eksempelvis vælge at bruge alt batteriet på din computer, inden du lader den op igen, eller sørge for at sidde så lidt til en oplader som muligt.

Du kan også vælge at gøre brug af en bærbar computer i stedet for en stationær, da den bruger mindre strøm end en stationær. Jo mindre strøm du bruger, desto mindre klimaaftryk sætter du. Så hvis du kan bruge mindre strøm på din computer, er det klart en fordel.

Sluk når du ikke bruger den

Det kan også være en rigtig god idé at slukke for din computer, uanset om du går i haven, tager på arbejde eller lægger dig til at sove. Der er mange, der bare sætter computeren til at slumre eller i dvale, men det er faktisk bedre at slukke den, da den i så fald ikke bruger meget strøm.

På samme måde kan du også sørge for at slukke for alle dine øvrige elektroniske apparater, når du ikke bruger dem. Det kan være din router, dit tv eller dit anlæg, som tit bare står på standby.

Brug din computer i længere tid

Sidst, men ikke mindst, kan det være klogt at gøre brug af din computer i længere tid, end du plejer at gøre. Alt for mange mennesker skifter alt for hurtigt deres computer ud med en ny model, selvom det måske ikke er helt nødvendigt med et skift endnu.

Er du en af dem, der har det med at købe en ny computer hvert eller hvert andet år, er det måske en idé at vente lidt længere tid, inden du køber en ny computer. På den måde er du med til at gøre, at der ikke bliver produceret lige så mange computere, og det spiller også en stor rolle, at vi bliver bedre til at genbruge eller bruge vores ting i længere tid.