Sådan sætter du en SSD i din ASUS Zenbook

Sådan sætter du en SSD i din ASUS Zenbook

23. november 2012 3 Af Redaktionen

Der har været en del snak om hvorvidt, man kan sætte en SSD Disk i ASUSs ultrabooks kendt under navnet Zenbook. I denne guide har jeg fået fat i en ASUS Zenbook UX32VD, som var en af de første 13” bærbare computere til at benytte en Full HD skærm. I netop denne Zenbook-model, er det muligt at sætte en SSD Disk i – og det er endda ret nemt!

Som standard kommer Zenbook UX32VD desværre med en sløv 5400 RPM harddisk, hvilket er synd i forhold til resten af computeren, som ellers består af high-end komponenter.

Dette skal der selvfølgelig gøres noget ved, og det er også utroligt nemt når det kommer til stykket!

For at sætte en Solid State Disk i din ASUS Zenbook, skal du bruge en Torx T5 skruetrækker samt en normal stjerneskruetrækker. Start med at lægge din bærbare på hovedet, eventuelt på et lagen ovenpå bordet, så du ikke ridser toppen. Derudover skal du benytte en SSD Disk, der maks er 7mm høj – dette kan for eksempel være en Intel 520 Series SSD.

Når du har gjort det, skal du igang med at skrue bunden af computeren. Der er i alt 12 små skruer, du skal have ud af bunden. De 12 skruer kan du se på billedet herunder:

Når du har fået skruer ud af bunden, skal du pille den af. Som regel sidder der noget lim på bagsiden, som holder den fast til selve kabinettet – dette er dog ikke noget problem, og hvis du blot forsigtigt rykker bunden af ved at trække i hjørnerne.

Når du har fået bunden af, vil du have komplet syn over computerens komponenter:

Det første du nu skal gøre, er at batteriet skal skrues løs. Dette skal gøres, da harddisken er skruet fast til kabinettet under batteriet. For at få batteriet skruet løst, kræver du at du fjerner nogle få skruer. Skruerne kan du se på billederne herunder:

Nu mangler du blot en enkelt ledning, der skal afkobles, inden du er klar til at fjerne harddisken fra computeren. Ledningen der skal pilles fra, kan du se på billedet her:

Når ledningen er pillet fra, kan du løfte lidt i batteriets højre side (den side hvor harddisken sidder) og trække det lidt ned. Herefter vil skruerne, der holder harddisken kunne ses. Disse skal du nu skrue af, sammen med de to skruer på den anden side af harddisken:

Nu er du klar til at pille harddisken ud. Du mangler blot at afkoble harddisken fra sin sokkel, hvilket gøres ved at hive harddisken roligt til højre.

Når harddisken er ude, skal du nu skrue rammen af harddisken, således den kan skrues på din SSD Disk i stedet. Rammen skal blot skrues af i siderne, som det ses på billedet:

Når rammen er skruet af, skal du finde din SSD Disk frem. I dette tilfælde bliver der sat en OCZ Vertex 4 SSD i computeren, men da den er lidt for høj, kræver det at man piller skjoldet af den ene side. Hvis du ikke er tryg ved at skille din SSD Disk ad, vil jeg anbefale at du køber en SSD der er maks 7mm i højden.

Det er nu tid til at skrue rammen på din SSD Disk i siden, på samme måde som den sad på din harddisk. Dette klares blot med de samme fire skruer, du fjernede fra harddisken.

Du er nu klar til at sætte din SSD i computeren. Dette gøres nemmest ved simpelthen at skrue skubbe SSD Disken ind fra højre mod venstre, således stikket passer i SSD’en.

Herefter skruer du blot rammen fast igen, hvorefter batteriet flyttes tilbage på plads. Husk at forbinde ledningen i toppen af batteriet til højre, inden du lukker computeren.

Når batteriet er sat på plads og skruet fast og ledningen er forbundet, mangler du blot at sætte bunden af computeren på igen.

Bunden skal blot sættes på som du tog den af, og skruerne skrues i en efter en. Når dette er klaret, så er din computer klar til brug, med den nye SSD Disk!

Held og lykke med din nye SSD, og med en endnu hurtigere computer!