Sådan vælger du det rigtige Canon kamera

Sådan vælger du det rigtige Canon kamera

24. november 2021 0 Af Heymedia

Canon er et af de mest almindelige kameramodeller. De laver kameraer både til professionelle og amatører, og er kendt for holdbarhed, brugervenlighed og kvalitet. Derfor er et canon kamera et godt valg, både hvis du er amatør fotograf eller semi-professionel og vil investere i nyt udstyr. 

Hvorfor er canon så populært?

Du har nok lagt mærke til, at der er rigtig mange Canon kameraer. Canon har en række fordele sammenlignet med andre kameramærker. For det første er de kendt for, at der er god sammenhæng mellem pris og kvalitet. Udover det så er Canon et mærke, der har designet kameraer meget længe, så deres kameraer er brugervenlige. Menuerne er nemme at navigere i og deres software er gennemprøvet. En begynder vil ofte kunne finde ud af bruge de intuitive kameraer. 

Pris og kvalitet

Når du skal finde det rigtige kamera for dig, så skal du tage stilling til, hvilket niveau du gerne vil fotografere på. Jo bedre kamera, jo dyre er det også, men kameraet vil også ofte blive mere kompliceret, hvis det er mere professionelt. Det er ofte fornuftigt at starte med et kamera, der ikke er helt semi-professionelt, fordi det vil være lettere for dig at springe ud i at fotografere. Du slipper også for at spilde mange penge, hvis du finder ud af, at fotografering ikke er noget dig. 

Skal du vælge spejlrefleks?

For noget tid siden så var de fleste kameraer spejlrefleks eller DSLR-modeller. Men for tiden virker det som om, at fotografiverdenen bevæger sig væk fra spejlreflekskameraerne og over til digitale kameraer. Der er dog stadigvæk en række fordele ved DSLR-modeller i forhold til pris og batterilevetid. Et spejlreflekskamera er ofte et rigtig godt valg for en begynder eller en fotograf på et stramt budget. Spejlreflekskameraer giver også en stor fleksibilitet, da de har udskiftelige objektiver. 

 

Når man trykker på udløserknappen, så  klapper spejlet op og lukkeren åbnes. Lyset kommer ind gennem objektivet og rammer sensoren, der så skaber billedet. Canon er et af de største mærker indenfor gode og billige spejlreflekskameraer. 

Hvilke billeder skal du tage? 

Den helt fysiske udformning af kameraet er også vigtigt. Det er fornuftigt at tænke over, hvilke billeder du vil tage. Er det for eksempel vigtigt for dig, at kameraet er småt og diskret. Det kan være vigtigt, hvis du ønsker at rejse med kameraet. Det kan også føles mere behageligt at tage et billede med et lille kompakt kamera. Canon har modeller, der tilfredsstiller begge behov.