Sådan kan du slippe for spam beskeder på din WordPress hjemmeside

Sådan kan du slippe for spam beskeder på din WordPress hjemmeside

24. juni 2021 0 Af

Hvis du har en WordPress hjemmeside med en kontaktformular, så har du sikkert før eller siden, oplevet i større eller mindre grad, at der bliver sendt spam-beskeder til dig.

Det er superfrustrerende, hvis man som nogen, får tilsendt +10 af den slags ubrugelige beskeder om dagen. Ud over hvor irriterende de er, så slår de samtidig sin struktur i indbakken helt ud af kurs, hvis man i et par dage, ikke får dem slettet. Hvis først man når dertil, kan de vigtige beskeder let drukne i mængden.

Gmail og andre webmails, er generelt ret gode til at spotte disse spambeskeder. Hvis ikke allerede de er markeret som spam, kan man let gøre det. Hvordan det gøres, kan man med en hurtig Googlesøgning finde frem til.

Hvis man sætter disse mails som spam, så er de selvfølgelig ude af indbakken, men det løser alligevel ikke problemet. I stedet pakker vi bare problemet væk, og så bliver det aldrig rigtig godt.

Hvordan man implementerer sådan en Google reCAPTCHA er forholdsvis simpelt. Hvis du alligevel oplever problemer, kan du spørge en virksomhed, som er specialist i WordPress hjemmesider.

Er du en robot?

Du har med meget stor sandsynlighed stiftet bekendtskab med disse bokse, som spørger om du er en robot. De er tit at finde på kontaktformularer, kommentarsporer, formularer for oprettelse og mange andre steder.

Sådan en boks hedder en ”Google reCAPTCHA”, og den findes i flere forskellige versioner. Der er den simple (Google reCAPTCHA v2), som kun spørger til, om man er en robot eller ej. Den lidt mere avancerede version (Google reCAPTCHA v3), viser sit bl.a. billeder, som man skal pare sammen.

Den simple er også den som er hurtigst for dine besøgende at gennemfører, hvorfor den kan virke rigtig godt til formålet.

Implementering af Google reCAPTCHA 

Der er faktisk ikke så mange ben i at implementere en Google reCAPTCHA på sin WordPress hjemmeside. Hvis du har brugt Contact Form 7 til at oprette dine formularer, kan du under Kontakt à Integrationer à reCAPTCHA opsætte det. Hvordan du videre gør, fortæller pluginnet dig.

Hvis du bruger Elementor som er en page builder til WordPress, så er det allerede en funktion, som man let kan indsætte i sin formular. Dog skal man ligesom med Contact form 7, oprette en kode som man indsætter.