Fordele ved de forskellige træsorter til dit sofabord

27. januar 2023 0 Af

Der findes mange forskellige træsorter at vælge imellem når det kommer til sofaborde, men hvilket skal du vælge. Herunder er der beskrevet fordele ved 4 forskellige træsorter, hvilket måske kan hjælpe dig til at vælge, hvilken træsort du skal vælge til dit hjem. Borde med disse træsorter kan fås hos BOBO, samt en masse andre og meget mere.

Generelle fordele

Når du køber et sofabord i træ, får du et bord der har en høj holdbarhed og dermed et bord med en god kvalitet. Derudover får du et stykke natur ind i din stue, hvilket er med til at give din stue lidt mere liv. Træsorter kan fås i forskellige farvenuancer, så det er bare med at vælge det der passer bedst til din stue. Mange tænker at det er svært at holde et træbord pænt, men det er der faktisk ikke, for hvis der kommer en lille rist i bordpladen er det oftest nemt at slibe ud igen, hvor træfiller kan reparere de lidt større skader.

Genbrugstræ

Har får du et træ der giver dit hjem et helt unikt look, hvilket også bliver mere og mere populært. Ikke nok med at du får et helt unikt sofabord er du også med til at genbruge og dermed gør noget godt for vores klima. Der bliver mere og mere fokus på genbrug og at vi skal passe på miljøet, hvilket dette stykke træ ville være perfekt til.

Valnøddetræ

Dette er en mørk træsort, der har en høj kvalitet og holdbarhed. En ulempe ved et sofabord med valnødtræ er, at det oftest er lidt dyre, hvis du derfor er på udkig efter et lidt billigere sofabord, så er det måske ikke et med valnøddetræ du skal vælge, men derimod en anden træsort. Du får til gengæld også kvalitet for pengene, og derudover får du også et bord som ikke mange har til at stå i deres hjem. Så vis du godt kan lide at skille dig lidt ud så er et valnøddetræssofabord måske lige noget for dig.

Teaktræ

Du kender måske til teaktræ, da mange havemøbler er lavet af det, fordi det er modstandsdygtigt overfor vand. Møbler i teaktræ kan sagtens være indenfor, hvor du også kan få et rigtig godt sofabord, med en høj kvalitet og holdbarhed der skyldes de naturlige olier der er i denne træsort. Udseendemæssigt har træet et rustikt look, hvilket ville kunne passe godt ind, hvis du i forvejen har antikke møbler til at stå i din stue. Find dit sofabord i teaktræ hos BOBO her. både firkantede og runde samt varierende farvenuancer.

Egetræ 

Med et sofabord af egetræ får du et lyst bord, stadig med den gode kvalitet, hvilket gør at du kan have dette sofabord i mange år. Den lyse farve gør at sofabordet passer ind i mange stuer og er med til åbne rummet lidt op og gøre det mere lyst, samt have det naturlige look. Et godt alternativ til egetræet ville være bøgetræ, da dette minder meget om egetræet. Der er dog mere struktur i egetræet der gør at man kan se træet mere end, hvis det var fra et bøgetræ.

Asketræ

Denne træsort har mange ligheder med egetræet både med struktur og kvalitet, det er dog en smule lysere end egetræet. Derudover er et sofabord af asketræ billigere end et sofabord af egetræ, så hvis du er på udkig efter noget lidt billigere, ville du måske skulle kigge hen i retning at noget asketræ. Ulempen ved denne træsort er at der ikke findes mange forskellige former og størrelser, da der ikke er mange producenter der arbejder med asketræ. Sortimentet inde for asketræ, vil derfor ikke være så stort, som det er inde for de andre træsorter.