Dronerne er over os…

Dronerne er over os…

8. marts 2022 0 Af

Droner er efterhånden hvermandseje og en hver fotograf med lidt respekt for sig selv, har i dag en drone med kamera i sortimentet. Dronerne giver muligheder, som tidligere krævede fly eller helikopter og som gjorde luftfotografering til noget for dem, med pengepungen i orden.

I dag, kan du med en drone til få tusinde kroner, tage luft-billeder af fantastisk kvalitet.

Dronen gør arbejdet for dig

Droner er i dag ofte udstyret med avanceret teknologi, som gør dem i stand til nærmest af flyve selv. Oftest kan de følge objekter og altid sørge for motivet er i fokus. De kan selv undgå at flyve ind i forhindringer og kan selv finde hjem, hvis signalet forsvinder, strømmen er opbrugt eller hvis missionen bare er afsluttet. Altså kan du som fotograf, koncentrere dig om at få det rigtige skud i kassen, alt imens dronen selv sørger for en sikker flyvning.

Hvis du aldrig før har fløjet med en drone, kan det være en god ide at starte med en drone i den billige ende af skalaen. Så gør det ikke helt så ondt i pengepungen, hvis uheldet skulle være ude. Mange af de helt billige droner egner sig mest til flyvning indendørs. De kan godt tages med ud, men så skal du sikre dig at der er helt vindstille – også 10 meter oppe i luften.

Hvis du er på jagt efter en drone til nybegyndere, er www.hubshop.dk et godt stede at starte. Her får du både gode råd og vejledning, og du får stort udvalg af droner, til den rigtige pris.

Når du vælger din første drone, skal du overveje hvad dit formål med dronen er.

– Skal du udelukkende flyve indendørs?
– Skal dronen være med eller uden kamera
– Skal den have GPS
– Skal den have controller eller skal den kunne styres fra en smartphone?

Det er altid en god ide at sikre dig at du kan få tilbehør og reservedele til din drone. Her er særligt batterier og propeller vigtigt.

Det kan være en god ting at kunne tilkøbe ekstra batterier til din drone. Særligt de mindste droner, har ikke så lang flyvetid, så her er det rart at kunne have 3-4 batterier med, når først man er klar til at flyve.
Propellerne er den mest sårbare del på dronen. Beskadigede propeller bør udskiftes, da de kan ødelægge dronens motor. og det kan være svært at undgå skader på propellerne når man er ny som dronepilot. Propellerne er supernemme at udskifte på de fleste droner. Derfor – overvej altid ekstra propeller.