Digitale angreb bliver et stadig større problem

Digitale angreb bliver et stadig større problem

20. oktober 2022 0 Af

Både virksomheder, det offentlige og private bliver udsat for det. Digitale angreb af den ene eller den anden slags bliver et stadig større problem.

En digital verden er lettere

Danmark, og det meste af verden, er blevet mere digitaliseret – og det gælder alt fra nyheder til virksomheder til møder. Det giver ekstremt mange fordele og gør vores liv meget mere effektivt. Verden er lettere, når mange funktioner kan klares online. Der spares tid og ressourcer, som kan benyttes på andre ting. Og det er umuligt at forestille sig en verden, hvor der ikke er Internet og andre digitale funktioner.

Meget sårbar

At vi er så afhængige af vores digitale funktioner gør også at vi er meget sårbare, hvis de ikke fungerer. Altså hvis din virksomheds systemer går ned eller hvis den offentlige service pludselig er blev låst, så går den del af verden i stå. Det er meget sårbart og dermed et oplagt mål for dem, der gerne vil ødelægge ting. Og folk der af afhængige af det offentlige system kan blive hårdt ramt.

Hackerangreb mod både myndigheder, virksomheder og private

Det vil helt sikkert blive et voksende problem. Men allerede nu er det en enorm udfordring at både private, virksomheder og de offentlig myndigheder bliver hacket, og dermed ofte sat i stå. Hackerangreb kan have flere formål og kan få forskellige konsekvenser. Det kan bruge i krigsførelse for at ramme et samfund, man er modstander med. Det er faktisk muligt at sætte rigtig meget af et samfund i stå, og påføre det pågældende samfund store konsekvenser. Men det kan også være virksomheder, der bliver ramt af modstandere eller kriminelle. Og det kan få store konsekvenser, hvis en virksomheds systemet bliver ramt og dermed ikke fungerer i en periode. Det kan koste på omsætningen eller de kan ødelægge ordre, der allerede hjemme, men som skal udføres.

Endnu en risiko er, at de pågældende hackere afpresset den ramte virksomhed for penge for at løse det problem de selv har skabt. Hvis private bliver ramt af hackerangreb er det ofte i forbindelse med, at hackerne har et personligt udstående eller det kan også være for at hackerne kan sprede et budskab af politisk eller måske religiøst art.